ΥΓΕΙΑ

ΥΓΕΙΑ (33)

Πέμπτη, 13 Νοέμβριος 2014 12:00

Το Άγχος ως μια Δυσάρεστη Επιλογή

Written by Administrator

 

 

 

Λέγεται συχνά ότι η σύγχρονη ζωή είναι τόσο στρεσογόνα, που πιεζόμαστε πάρα πολύ και για μεγάλα διαστήματα – και αυτό έχει επιπτώσεις στη φυσική και συναισθηματική μας κατάσταση. Ωστόσο, αγωνιζόμαστε να κινητοποιηθούμε, αναζητάμε την έκρηξη μέσωextreme sports ή βλέπουμε ακόμη και ταινίες τρόμου για να νιώσουμε ανατριχίλες και να αισθανθούμε την καρδιά μας να χτυπάει γρήγορα…Επομένως ποιά είναι η διαφορά μεταξύ των δύο: γιατί νιώθουμε καταπιεσμένοι από το άγχος στην καθημερινή μας ζωή αλλά πληρώνουμε για να νιώσουμε τον ίδιο μηχανισμό κατόπιν παραγγελίας; Κατ’ αρχήν, κάθε ταινία κάποια στιγμή τελειώνει.

Το άγχος αποτελεί αντίδραση σε μια κατάσταση: κάθε φορά που αναγνωρίζουμε μια πιθανή πηγή πόνου (που θα μπορούσε να είναι και συναισθηματικός, π.χ. όταν πρόκειται να κάνετε εκείνη τη συζήτηση με τον συνέταιρό σας· ή σωματικός, π.χ. κάποιος ξένος περπατάει πίσω σας σε ένα σκοτεινό δρομάκι), το σώμα μας επιταχύνει έτσι ώστε μπορέσει να ανταποκριθεί.

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η πηγή πόνου μπορεί να προέρχεται εξίσου και από μια εν δυνάμει πηγή ευχαρίστησης: μια συνέντευξη για δουλειά είναι δυνάμει μια πηγή ευχαρίστησης (αν είναι επιτυχής) ή μια πηγή πόνου (αν είναι αποτυχημένη).

Μέσω της εξέλιξης καταλήγουμε σε τέσσερις κύριους τρόπους ανταπόκρισης σε πιθανές απειλές:

1. Πάλη (Fight): Ο τρόπος του ‘Έτοιμοι για μάχη’. Αυτό σημαίνει παραγωγή αδρεναλίνης, μύες έτοιμοι να ανταποκριθούν και επιθετική στάση.

2. Φυγή (Flight): Ο τρόπος του ‘Φύγε από ‘δω’. Παρόμοια έκρηξη αδρεναλίνης, αλλά χρήση διαφορετικών μυών. Και το πιο σημαντικό: στάση αποφυγής και όχι τόσο επιθετική στάση.

3. Πάγωμα (Freeze): Τρόπος του ‘Κάνω τον πεθαμένο’. Σβήσιμο στο βάθος και ελπίδα ότι κανείς δεν παρατηρεί τίποτε, μέχρι να εκτονωθεί η κατάσταση.

4. Εκφοβισμός (Fright): Ο αγώνας είναι επικίνδυνος, αφού ακόμη και ο νικητής μπορεί να καταλήξει με σοβαρές βλάβες. Αυτός είναι ο τρόπος του ‘φοβίζω’, εμφανίζομαι μεγάλος, δυνατός και τρομαχτικός αλλά κρατιέμαι μακριά από την πραγματική συμμετοχή σε διαμάχη.

Αυτές οι τέσσερις αντιδράσεις δεν είναι αποκλειστικές του ανθρώπινου είδους: πολλά ζώα κάνουν τον πεθαμένο όταν πλησιάζει κυνηγός, και πολλά άλλα απλώς τρέχουν για να ξεφύγουν. Η γάτα θα σηκώσει το τρίχωμά της, ο σκύλος θα τρίξει τα δόντια του για να τρομάξει τους αντιπάλους, αλλά όταν και αν έρθει η ώρα, θα βάλουν όλες τους τις δυνάμεις στον αγώνα.

Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό σημείο εδώ:

Καθώς το άγχος ευθύνεται για πιθανούς πόνους, η παραγωγή του άγχους βασίζεται στην ερμηνεία που δίδουμε στην κατάσταση

Για παράδειγμα, το να μιλάει κανείς με δυο φίλους σε μια καφετέρια είναι λιγότερο στρεσογόνο από το να ανακρίνεται από δύο αστυνομικούς, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι και στις δύο περιπτώσεις τίθενται οι ίδιες ερωτήσεις. Η διαφορά βρίσκεται και πάλι στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση και πώς πιστεύουμε ότι θα επηρεάσει το μέλλον.

Αυτή αποτελεί σαφώς μια επιλογή που κάνουμε (αφού εν τέλει αποτελεί τη δική μας ερμηνεία) αλλά δεν την κάνουμε πάντοτε συνειδητά. Έτσι, αν κάποιος θέλει να χειριστεί το άγχος στη ζωή του, η πρώτη ερώτηση είναι ποιά η σημασία των στρεσογόνων καταστάσεων;

Κατ’ αρχήν δικαιολογείται το άγχος; Αν όχι, τότε μπορούν να επεξεργαστούν τεχνικές χαλάρωσης: η χαλάρωση και το άγχος είναι καταστάσεις ανταγωνιστικές, και επομένως αν κάποιος είναι χαλαρός, δεν μπορεί να συγχρόνως να έχει και άγχος. Αυτή είναι η αντίδραση του άλλαξέ το σε μια στρεσογόνα κατάσταση: αλλάξτε την τρέχουσα κατάσταση έτσι ώστε να εξαφανιστεί το άγχος. Ο διαλογισμός, η αυτο-ύπνωση, ή ακόμη και ένας περίπατος είναι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να περάσουμε από μια κατάσταση άγχους και πίεσης σε μια κατάσταση χαλάρωσης.

Άλλη επιλογή εκτός από το άλλαξέ το είναι το χρησιμοποίησέ το:

Ουσιαστικά  να χρησιμοποιήσουμε την αναστάτωση που φέρνει το άγχος προς όφελος των σκοπών μας

Αυτό μας οδηγεί στους τέσσερις τρόπους αντίδρασης για τους οποίους μιλήσαμε προηγουμένως. Από τη στιγμή που θα βρεθούμε σε μια στρεσογόνα κατάσταση, ενστικτωδώς θα χρησιμοποιήσουμε έναν ή περισσότερους από αυτούς τους τρόπους αντίδρασης. Μολονότι αυτοί θα μας φανούν φυσιολογικοί, στην πραγματικότητα αποτελούν από μόνοι τους επιλογή. Για να το εξηγήσουμε αυτό, μπορούμε να σκεφτούμε πώς διαφορετικοί άνθρωποι αντιδρούν στην ίδια κατάσταση.

Ας πούμε για παράδειγμα ότι ανάμεσα σε μια παρέα φίλων αναφύεται μια διαμάχη. Μερικοί θα γίνουν επιθετικοί (πάλη), μερικοί θα προσπαθήσουν να αλλάξουν θέμα (φυγή), άλλοι θα εξαφανιστούν στο βάθος (πάγωμα), ενώ μερικοί θα δηλώσουν πως δεν θα ανακατευτούν, για να μην αυξήσουν τη διαμάχη (εκφοβισμός).Είναι ενδιαφέρον ότι, ανάλογα με το τι ακριβώς είναι η διαμάχη, οι άνθρωποι αλλάζουν αντιδράσεις: το άγχος εξαρτάται από το πώς αυτά τα άτομα αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους σε σχέση με την κατάσταση. Αλλάζοντας την αντίληψή μας για την κατάσταση και/ή τον εαυτό μας, μπορούμε να ελέγξουμε πότε και πόσο άγχος μπορούμε να βιώσουμε.

Επιπλέον, οι άνθρωποι δεν επιλέγουν πάντα μόνο μια αντίδραση, αλλά μερικές φορές έναν συνδυασμό τους: μπορεί να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να φοβίσουν συγχρόνως. Μερικοί από τους τρόπους αντίδρασης ταιριάζουν καλά μεταξύ τους, ενώ άλλοι όχι: για παράδειγμα, η φυγή και το πάγωμα είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους. Αυτό που είναι ωστόσο πιο σημαντικό, είναι να επιλέξουμε την κατάλληλη αντίδραση για κάθε κατάσταση. Όταν μας ανακρίνει ο διευθυντής, η αντίδραση της φυγής μπορεί να δώσει λανθασμένα σημεία· ενώ όταν κάποιον τον κυνηγάει μια αρκούδα η αντίδραση της πάλης είναι απλώς σκέτη αυτοκτονία… Άρα, αν κάποιος αποφασίσει ότι το άγχος του είναι δικαιολογημένο, τότε είναι εξίσου σημαντικό να επιλέξουμε την πιο κατάλληλη αντίδραση για αυτή την περίσταση. Αυτό μπορεί να γίνει με την άσκηση, με future pacing (φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια μελλοντική κατάσταση άγχους και δείτε τον εαυτό σας να ανταποκρίνεται όπως θα θέλατε)

Η αντιμετώπιση του άγχους είναι ένα βασικό εργαλείο της καθημερινότητας και μια ποιοτική διέξοδος από καταστάσεις τις οποίες θεωρούμε απειλητικές.


Πηγή  http://www.humanadvanced.com/

 

 

1. Βασίζεστε στις στατιστικές

Θυμάστε πόσο ξεκούραστοι ξυπνάτε στις διακοπές; Έτσι θα έπρεπε να ξυπνάτε κάθε μέρα. Η Αμερικανική ακαδημία ύπνου συστήνει 7 με 9 ώρες καλού, ποιοτικού ύπνου κάθε νύχτα για καλή υγεία και παραγωγικότητα. Αν ξυπνάτε κουρασμένοι ή αν νυστάζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτό σημαίνει ότι δεν κοιμάστε αρκετές ώρες.  

2. Χρησιμοποιείτε μαξιλάρια μόνο για το κεφάλι

Αν κοιμάστε ανάσκελα, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα. Αν κοιμάστε στο πλάι, βάλτε ένα ανάμεσα στα γόνατα για να ευθυγραμμιστεί η σπονδυλική σας στήλη.  

3. Κοιμάστε μπρούμυτα

Αυτή η στάση προκαλεί μερικά προφανή προβλήματα – όπως στην αναπνοή. Επειδή χρειάζεται να στρέψετε το κεφάλι σας στο πλάι, επιβαρύνεται η σπονδυλική στήλη. Αυτό μπορεί να προκαλέσει πόνους στο λαιμό και στην πλάτη. Για να βοηθήσετε το σώμα σας, βάλτε ένα μαξιλάρι κάτω από τη μασχάλη και ένα κάτω από τη λεκάνη σας.

  4. Πίνετε αλκοόλ πριν τον ύπνο

Το αλκοόλ αρχικά βοηθάει, αλλά μπορεί να σας ξυπνήσει στη μέση της νύχτας και τελικά θα επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου. Όσο περισσότερο πίνετε, τόσο χειρότερο ύπνο θα κάνετε. 

5. Δεν έχετε σταθερό ωράριο

Αν κοιμάστε την Δευτέρα στις 9 και την Τρίτη ξενυχτάτε στην τηλεόραση, το σώμα σας την Τετάρτη δεν ξέρει πότε είναι η ώρα να ξεκουραστεί. Ένα συνεπές πρόγραμμα βοηθάει και στο πρωινό ξύπνημα.  

6. Κοιμάστε πολύ το σαββατοκύριακο

Πιστεύετε ότι μπορείτε να αναπληρώσετε όλο τον χαμένο ύπνο το Σάββατο; Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι αυτό δεν λειτουργεί. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές βλάβες του εγκεφάλου που δεν διορθώνονται με ύπνο κατόπιν εορτής.  

7. Πηγαίνετε για ύπνο με γεμάτο στομάχι

Για να αποφύγετε δυσπεψία πρέπει να πηγαίνετε για ύπνο μετά από τρεις ώρες μετά το τελευταίο γεύμα της ημέρας. Το βραδινό πρέπει να είναι ελαφρύ χωρίς πολλά λιπαρά ή μπαχαρικά.  

8. Κοιμάστε με ένα πολύ αφράτο μαξιλάρι

Τα πολύ αφράτα μαξιλάρια είναι πολύ κακή ιδέα για όσους κοιμούνται ανάσκελα. Ιδανικά το μαξιλάρι πρέπει να έχει τέτοιο πάχος ώστε να ανασηκώνει το κεφάλι και να ευθυγραμμίζει την σπονδυλική στήλη.  

9. Κοιμάστε σε εμβρυακή στάση

Ο ύπνος στο πλάι μπορεί να εμποδίζει την αναπνοή. Αγκαλιάστε ένα μαξιλάρι και βάλτε ένα ανάμεσα στα πόδια σας για να υποστηρίξετε την σπονδυλική στήλη.  

10. Κοιμάστε σε ένα πολύ παλιό στρώμα

Τα περισσότερα στρώματα με ελατήρια αντέχουν πέντε με δέκα χρόνια το πολύ, ανάλογα με την ποιότητα και το βάρος σας. Αν το στρώμα σας κάνει λακκούβα στη μέση είναι η ώρα να το αλλάξετε.   

11. Κοιμάστε μέσα σε συνθετικά υφάσματα Είτε πρόκειται για πιτζάμες είτε για σεντόνια: τα στρώματα από αφρό και τα σατέν σεντόνια μπορεί να φαίνονται ωραία στο μάτι αλλά συσσωρεύουν τη θερμότητα του σώματος. Αυτό μπορεί να σας ξυπνάει τη νύχτα. 

 

12. Κοιμάστε σε ένα στρώμα που είναι υπερβολικά μαλακό

Το στρώμα πρέπει να είναι συνάρτηση του βάρους σας. Αν η μέση σας βυθίζεται περισσότερο από 5-6 εκατοστά, σημαίνει ότι είναι υπερβολικά μαλακό.  

13. Κοιμάστε σε ένα στρώμα που είναι υπερβολικά σκληρό

Αν το σώμα σας δεν βυθίζεται καθόλου τότε το στρώμα είναι υπερβολικά σκληρό και επιβαρύνει τη μέση και την πλάτη.  

14. Κοιμάστε δίπλα στο κινητό σας ή χρησιμοποιείτε υπολογιστή στο κρεβάτι

Οι οθόνες εκπέμπουν ένα μπλε φως που ενεργοποιεί τον εγκέφαλο και επηρεάζει τον φυσικό κύκλο ύπνου του σώματος. Το τηλέφωνο είναι το χειρότερο από όλα, γιατί το φως του μπορεί να διαπεράσει τα βλέφαρα. Ιδανικά το τηλέφωνο πρέπει να βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο. Αν δεν γίνεται, βάλτε το στο αθόρυβο με την οθόνη προς τα κάτω.  

15. Κοιμάστε σε σπίτι χωρίς παντζούρια

Το καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε κουρτίνες που συσκοτίζουν εντελώς. Αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τον εγκέφαλό σας.  

16. Κοιμάστε σε δωμάτιο που είναι υπερβολικά ζεστό ή κρύο

Θερμοκρασίες άνω των 24 και κάτω των 12 βαθμών Κελσίου διαταράσσουν τον ύπνο. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 19 βαθμοί.  

17. Πηγαίνετε για ύπνο με βρώμικα πόδια

Λερώνετε τα σεντόνια, και αν φορούσατε σανδάλια ή περπατούσατε ξυπόλυτοι στο σπίτι, μεταφέρετε σκόνη στα σεντόνια σας.  

18. Κοιμάστε παρέα με το κατοικίδιο σας

63% ιδιοκτήτες ζώων που κοιμούνται μαζί τους αναφέρουν προβλήματα ύπνου.
Πηγή: www.lifo.gr Αδιαμφισβήτητα οι πνεύμονες είναι από τα σημαντικότερα όργανα για τη λειτουργία του σώματος. Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούμε κατά μέσο όρο 20.000 εισπνοές και εκπνοές και είναι ευνόητο πως επιβαρύνονται ιδιαίτερα εξαιτίας της συσσώρευσης των...
βλαβερών ουσιών που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα. Δείτε τις τροφές που βοηθούν στον καθαρισμό τους και εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Σταυρανθή λαχανικά
Είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά που…
συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών. Μπρόκολο, κουνουπίδι και λάχανο είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές.

Τροφές με καροτενοειδή
Τα καροτενοειδή βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά που χαρακτηρίζονται από πορτοκαλί ή κόκκινο χρώμα, περιορίζοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του πνεύμονα.
Τροφές με Ω-3 λιπαρά οξέα
Σύμφωνα με μελέτες, τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε λιπαρά οξέα, έχουν εξαιρετικά ευεργετικές επιδράσεις σε περιπτώσεις χρόνιου άσθματος.


Τροφές με φολικό οξύ
Σπανάκι, σπαράγγια, παντζάρια και φακές θα σας προστατέψουν, απομακρύνοντας τις καρκινογόνες ουσίες από τον οργανισμό σας, που συμβάλλουν στην εκδήλωση καρκίνου του πνεύμονα.

Σκόρδο
Τα υψηλά επίπεδα αλισίνης έχουν την ιδιότητα να μειώνουν τη φλεγμονή στους πνεύμονες, να καταπολεμούν τις λοιμώξεις και να εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες.

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C
Ακτινίδια, πορτοκάλια, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, λεμόνια και γκρέιπφρουτ συμβάλλουν καθοριστικά στην καλή λειτουργία των πνευμόνων, με αποτέλεσμα περισσότερο οξυγόνο να φτάνει σε όλο το σώμα.

Ρόδια
Έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες ότι λόγω των υψηλών επιπέδων σε αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης όγκου.


Πηγή www.destora.com

 

Είσαι λίγο τεμπέλα και ίσως πρέπει να το παραδεχτείς. Με βαριά καρδιά πηγαίνεις στο γυμναστήριο και αυτό.. αν και όποτε. Υπάρχουν όμως κάποιες ασκήσεις κάπως πιο εναλλακτικές ας πούμε, που θα σε βοηθήσουν να χάσεις τουλάχιστον 100 θερμίδες χωρίς καν να το καταλάβεις.


Πλύνε το αμάξι σου: Tο δικό σου, της φίλης σου, του μπαμπά σου, γενικώς όποιο έχεις εύκαιρο. Σκέψου πως και καθαρό αυτοκίνητο θα έχεις και μερικές θερμίδες λιγότερες. Μέσα έξω ε... όχι ό,τι βλέπει η πεθερά.


Χόρεψε με ρυθμό: Μη κάθεσαι σ΄ ένα σκαμπό πίνοντας απλά και μόνο το ποτό σου. Διασκέδασέ το λίγο!


Ξεσκόνισε το σπίτι σου: Πάρε ξεσκονόπανο και ξεκίνα τη φασίνα. Αν βέβαια ρίξεις και κανένα σκούπισμα-σφουγγάρισμα, διπλό το καλό.


Μάσησε τσίχλα: Έρευνες έχουν δείξει πως αν μασάς επί 2 ώρες μία τσίχλα τότε είσαι μείον εκατό θερμίδες περίπου. Μήπως να πεταχτείς μέχρι το περίπτερο;


Άφησε το αυτοκίνητο σπίτι: Όχι δεν θα σου πούμε να το ρίξεις στο περπάτημα(αν και θα μπορούσες) αλλά τουλάχιστον επέλεξε το ποδήλατο σου για κάποιες κοντινές αποστάσεις ή για μία απλή βόλτα. Θα εισπνεύσεις και καθαρό αέρα άλλωστε.

 

 

Πηγή: yahoo.comΜελέτη Καναδών ερευνητών που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Cancer Epidemiology», υποστηρίζει ότι οι άνδρες που είχαν στη ζωή τους περισσότερες από 20 ερωτικές συντρόφους και που κάνουν πολύ σεξ διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη.  

Αντιθέτως οι ομοφυλόφιλοι άνδρες που είχαν αντίστοιχους συντρόφους διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να εμφανίσουν την ασθένεια.  

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες των Πανεπιστημίων του Μόντρεαλ και του Κεμπέκ σε περισσότερους από 3 χιλιάδες άνδρες. Οι ερευνητές λένε ότι οι αυξημένη συχνότητα εκσπερματώσεων λειτουργεί προστατευτικά απέναντι στον καρκίνο. Αντιθέτως στους ομοφυλόφιλους δεν συμβαίνει το ίδιο λόγω του αυξημένου κινδύνου σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων και τραύματος στο σώμα κατά το σεξ.


Πηγή: www.lifo.gr

Δευτέρα, 27 Οκτώβριος 2014 14:43

Το υποσυνείδητό μπορεί να κάνει τα πάντα

Written by Administrator


Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε για το υποσυνείδητο είναι ότι πάντοτε είναι «ενεργό». Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεται σε εγρήγορση μέρα νύχτα, ανεξαρτήτως από το τι κάνετε. Το υποσυνείδητο ελέγχει το σώμα σας. Δεν μπορείτε να ακούσετε αυτή τη σιωπηλή εσωτερική διαδικασία με συνειδητή προσπάθεια.

Πρέπει να ξεκινήσετε να ασχολείστε με το υποσυνείδητό σας. Είναι ζωτικής σημασίας να το διατηρείτε σε κατάσταση προσδοκίας μόνο θετικών γεγονότων και να υιοθετήσετε έναν τρόπο σκέψης που να βασίζεται αποκλειστικά στην πίστη, τη δικαιοσύνη και την αγάπη. Η πίστη και η εμπιστοσύνη αποτελούν το θεμέλιο του υποσυνείδητου.

Ένας Ιερέας, ο οποίος έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα, έγραψε σχετικά με τις μεθόδους που χρησιμοποίησε για να μεταφέρει σκέψεις εξαιρετικής υγείας στο υποσυνείδητό του.
Ο ίδιος αναφέρει τα εξής: «Δύο ή τρεις φορές την ημέρα χαλάρωνα σωματικά και ψυχολογικά και επαναλάμβανα ξανά και ξανά ότι τα πόδια μου είναι εντελώς χαλαρά. Οι μύες του στομαχιού μου είναι χαλαρωμένοι. Η καρδιά μου χτυπάει ήσυχα, η αναπνοή μου είναι ήρεμη και χαλαρή. Το κεφάλι μου είναι εντελώς χαλαρό, ολόκληρο το σώμα μου είναι εντελώς χαλαρό και ήρεμο. Μετά από περίπου 5 λεπτά, όταν βρισκόμουν σε κατάσταση υπνηλίας, επαναλάμβανα τη φράση ότι η τελειότητα του σχεδίου του Θεού βρίσκει την έκφρασή της σε μένα. Το υποσυνείδητό μου γέμιζε με τη σκέψη ότι έχω τέλεια υγεία.
Ο εαυτός μου παρουσιάζεται πεντακάθαρος ενώπιον του Θεού». Αυτός ο ιερέας τελικά κατάφερε να θεραπεύσει τον εαυτό του.
Παρακάτω αναφέρονται κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη του υποσυνειδήτου σας προς όφελός σας:

1. Το υποσυνείδητό σας ελέγχει όχι μόνο όλες τις διαδικασίες του σώματος, αλλά έχει και τις απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα και μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα.
2. Πριν πάτε για ύπνο, απευθύνετε στο υποσυνείδητό σας οποιοδήποτε συγκεκριμένο ερώτημα και σύντομα θα δείτε τη θαυματουργή δύναμή του να ενεργοποιείται.
3. Οτιδήποτε καταγράφεται στο υποσυνείδητό σας θα σας επηρεάσει με τη μορφή συναισθημάτων, καταστάσεων και γεγονότων. Επομένως, θα πρέπει να προσέχετε τι είδους σκέψεις και ιδέες κυριαρχούν στο μυαλό σας.
4. Όλες οι εμπειρίες προκύπτουν από ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Αν παραμένετε «κολλημένοι» σε διάφορα θέματα και προβλήματα, παρόμοια θα είναι και η αντίδραση του υποσυνειδήτου σας.
5. Όταν έχετε ένα συγκεκριμένο στόχο ή όνειρο, επαναλάβετε συνειδητά την εξής φράση: «Πιστεύω ότι η δύναμη του υποσυνειδήτου που μου έδωσε αυτήν την επιθυμία θα την κάνει πραγματικότητα».
6. Το στρες, το άγχος και ο φόβος μπορεί να διαταράξουν τον φυσικό ρυθμό της αναπνοής, του καρδιακού ρυθμού και τη λειτουργία οποιουδήποτε άλλου οργάνου του σώματος. Καλλιεργήστε στο υποσυνείδητό σας σκέψεις για την υγεία, την ειρήνη και την αρμονία και όλες οι λειτουργίες του σώματος θα επιστρέψουν στη φυσιολογική τους κατάσταση.
7. Γεμίστε το υποσυνείδητό σας με προσδοκίες για θετικές εμπειρίες και συναισθήματα και οι σκέψεις σας θα γίνουν πραγματικότητα.
8. Φανταστείτε ότι τα προβλήματά σας θα έχουν θετικά αποτελέσματα και νιώστε ενθουσιασμό για ό,τι συμβαίνει. Όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας γίνονται αποδεκτά από το υποσυνείδητό σας και στη συνέχεια τίθενται σε εφαρμογή και στη ζωή σας


Πηγή destora.com

 

 

 

 

 

Σε ψάρια πλακόδερμα ανακάλυψαν οι επιστήμονες τις απαρχές του σεξ, σύμφωνα με δημοσίευμα στο περιοδικό Nature.

 Όπως αναφέρουν οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή παλαιοντολογίας Τζον Λονγκ του Πανεπιστημίου Φλίντερς της Αδελαϊδας της Αυστραλίας, η «πρωτιά» αυτή συνέβη στα ψάρια αυτά πριν από 385 εκατομμύρια χρόνια με τη σεξουαλική πράξη να γίνεται κάπως περίεργα, με το πλαϊνό μέρος και των δύο συντρόφων, καθώς το αρσενικό γεννητικό όργανο ήταν ένα οστό σε σχήμα αγγλικού γράμματος L. Το δε θηλυκό διέθετε μια μικρή ανατομική δομή στο πίσω μέρος του, δύο μικρά οστά, ανάμεσα στα οποία «κλείδωνε» το αρσενικό μόριο που μετέφερε το σπέρμα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, όπως αναφέρουν το BBC, το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, η ανακάλυψη έγινε τυχαία κατά τη μελέτη απολιθωμάτων που βρισκόταν ξεχασμένα σε διάφορα παλαιοντολογικά μουσεία ανά τον κόσμο. Ως τότε, την ημέρα δηλαδή που έγινε η πρώτη στενή επαφή, τα ζώα ακολουθούσαν την πρακτική της εξωτερικής γονιμοποίησης (εκτόξευση σπερματοωαρίων και ωαρίων στο νερό, όπου γονιμοποιούνται).  

Μάλιστα, το περίεργο είναι ότι αυτή η πρώτη προσπάθεια εσωτερικής γονιμοποίησης μέσω σεξ εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια, για να επανέλθει μετά από 20 έως 40 εκατομμύρια χρόνια.
Πηγή: www.lifo.gr

Κάθε φορά που ανοίγετε το ψυγείο, ένα είδος «μετρητή θερμίδων» αξιολογεί ασυνείδητα τις επιλογές σας με βάση το πόσο παχυντικές είναι, υποδεικνύουν τα πειράματα ψυχολόγων στον Καναδά.

«Διαπιστώσαμε ότι ο εγκέφαλος παρακολουθεί το πραγματικό θερμιδικό περιεχόμενο των τροφίμων» λέει ο Άλαν Ντάγκερ του Ινστιτούτου Νευρολογίας του Μόντρεαλ, επικεφαλής της μελέτης.

Η μελέτη δημοσιευέται στο Psychological Science, μια επιθεώρηση της Ένωσης Ψυχολογικής Επιστήμης.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Ένωσης, ο Δρ Ντάγκερ και η ομάδα του ζήτησαν από 29 εθελοντές να κοιτάξουν φωτογραφίες 50 γνώριμων τροφίμων, να βαθμολογήσουν το πόσο τους άρεσε κάθε τρόφιμο, και να εκτιμήσουν πόσες θερμίδες περιείχε.

Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν χαμηλές επιδόσεις στην εκτίμηση του θερμιδικού περιεχομένου. Όταν όμως κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε μια εικονική δημοπρασία, στην οποία έπρεπε να αποφασίσουν πόσα χρήματα θα έδιναν για κάθε τρόφιμο ανάλογα με το θερμιδικό του περιεχόμενο, οι επιλογές τους ταίριαζαν με το πραγματικό θερμιδικό περιεχόμενο κάθε τροφίμου.

Επιπλέον, η εξέταση του εγκεφάλου των εθελοντών με λειτουργικό μαγνητικό συντονισμό -μια παραλλαγή της μαγνητικής τομογραφίας- έδειξε ότι η δραστηριότητα στον μεσοκοιλιακό προμετωπιαίο φλοιό, μια περιοχή που κωδικοποιεί την αξία των ερεθισμάτων, επίσης σχετίζεται με το πραγματικό θερμιδικό περιεχόμενο των τροφών.

Τα ευρήματα προσφέρουν ενδείξεις για τη λειτουργία αυτής της περιοχής ως μετρητή θερμίδων, δεν αρκεί όμως για να αποδείξει αυτή την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, η μελέτη της αντίδρασης του εγκεφάλου στα διαθέσιμα τρόφιμα θα μπορούσε να βοηθήσει στη μάχη κατά της παχυσαρκίας.

ΠΗΓΗ :Newsroom ΔΟΛ

Η γλώσσα προγραμματισμού που έρχεται να ανατρέψει τα παραδεδομένα!

Γιατί πρέπει να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά

Η σφιχτή, με γράμμωση κοιλιά μπορεί να προσελκύει τα βλέμματα, αλλά κρύβει και άλλα οφέλη, πιο σημαντικά. Διαβάστε ποια είναι αυτά...

Λιγότεροι τραυματισμοί


Ερευνητές του αμερικανικού στρατού παρακολούθησαν τραυματισμούς γυναικών και ανδρών στη διάρκεια ενός χρόνου, στην οποία έκαναν ανά περιόδους διάφορα τεστ φυσικής κατάστασης, push-ups, sit-ups (ανορθώσεις κοιλιακών) και τρέξιμο 3 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα επιβεβαιώθηκε ότι όσοι εκτελούσαν τα περισσότερα sit-ups είχαν μικρότερη πιθανότητα να τραυματιστούν.

Καλύτερη υγεία

Οι επίπεδοι κοιλιακοί σύμφωνα με τις μελέτες, μπορούν να μειώσουν κατά:


- 25% την πιθανότητα παθήσεων της καρδιάς
- 35% την πιθανότητα καρδιακής προσβολής
- 41% την πιθανότητα αύξησης της αρτηριακής σου πίεσης
- 40% την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου των νεφρών
- 60% την πιθανότητα εμφάνισης πέτρας στη χολή
- 14% την πιθανότητα οστεοαρθρίτιδας

Μακροζωία


Καναδέζικη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε πάνω από 8.000 άτομα σε διάστημα 13 χρόνων έδειξε ότι σε αυτούς που είχαν τους πιο αδύναμους κοιλιακούς μυς σημειωνόταν διπλασιασμός της πιθανότητας θανάτου σε σχέση με τους υπόλοιπους που παρουσίαζαν γράμμωση στην περιοχή.

Κάτι που φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη, αν σκεφτείτε πόσες ασθένειες σχετίζονται με το κοιλιακό λίπος.

 

Πηγή: omorfamystika.gr

<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Ανταποδοτικά banners